Aanbod

Cursussen & workshops

Regelmatig organiseren wij cursussen en workshops

Workshop: Planten kiezen voor je tuin

Wil jij graag een stukje tuin met planten waaruit je de mooiste boeketten plukt? Zoek je de juiste planten voor dat ene lastige schaduwhoekje? of heb je gewoon nog heel weinig planten in je tuin en wil je juist vergroenen? Allemaal redenen om mee te doen aan deze leerzame en gezellige workshop.

Wat gaan we doen?

In deze workshop leer je de mooiste plaatcombinaties maken. Je komt te weten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van planten om het een jaar rond kleur en beleving te hebben in je tuin. Net behulp van speciale plaatkaartjes leer je hoe je zelf een border kunt samenstellen met de planten die jij mooi vindt en die passen bij jouw tuin. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een kistje planten (ca. 10 stuks, genoeg voor 3m2 tuin) en een heleboel groene inspiratie.

Duur: 3 uur.
Kosten: € 125,- incl. koffie/thee, iets lekkers, materiaal en een kistje met planten.
Groepsgrootte: maximaal 6 personen.

Data & locatie: naar de agenda.

Cursus: Tuinontwerp

Wil je graag een raag een andere indeling in je tuin? Vind je het leuk om zelf met een ontwerp aan de slag te gaan maar kun je hierbij wel wat professionele hulp gebruiken, dan is deze cursus wellicht iets voor jou.

Wat gaan we doen? In deze cursus maken we in 3 lessen van elk 2,5 uur, een tuinontwerp voor jouw eigen tuin. Nadat je je eigen tuinstijl in beeld hebt gebracht gaan we aan de slag met een ‘vlekkenplan’. Hiermee analyseer je grondig jouw eigen situatie. Vervolgens begin je aan je eigen schetsontwerp. Je leert met welke factoren je rekening moet houden om van jouw tuin een fijne, groene plek te maken. Uiteindelijk ga je naar huis met een persoonlijk ontwerp voor jouw tuin, waarmee je zo aan de slag kunt! Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer leren? Dan is onze workshop ‘Planten kiezen voor je tuin’ een goed vervolg op deze cursus.

Duur: 3 x 2,5 uur.
Kosten: € 289,- incl. koffie/thee, iets lekkers en materiaal.
Groepsgrootte: maximaal 6 personen.

Data & locatie: naar de agenda.

Workshop: Zaaien en stekken

Zaaien en stekken zijn de manieren om zelf planten te maken. Het is niet alleen leuk en ontspannen om te doen, het levert je ook nog eens veel mooie tuinplanten op waarmee je de wereld weer een stukje groener kunt maken!

Wat gaan we doen?

We starten met een stukje theorie over zaaien en stekken, waarna je vervolgens al snel zelf aan de slag gaat. Je gaat naar huis met een paar potten met plantjes in wording en een heleboel groene inspiratie.

Duur: 1,5 uur.
Kosten: € 37,50 incl. koffie/thee en materiaal.
Groepsgrootte: maximaal 20 personen.

Data & locatie: naar de agenda.

Regelmatig organiseren wij cursussen en workshops op het gebied van tuinen.
Houd de agenda in de gaten voor ons aanbod.

Heb je zelf een idee voor een workshop of wil je een aanvraag doen? Laat het ons weten.

Workshop
Workshop
Workshop

-