Duurzame tuinen

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een duurzame tuin!

Wij ontwerpen duurzame tuinen; omdat wij houden van de natuur en willen dat de generaties na ons ook nog mogen genieten van deze aarde. Wat betekent dit voor ons? In de keuzes die we maken tijdens het ontwerpproces staat een minimale belasting van de aarde steeds voorop.

Natuur speelt de hoofdrol in onze tuinen en we zullen met onze ontwerpen de natuur dan ook zo veel mogelijk een handje helpen en ondersteunen.

Wat betekent dit in de praktijk?

Planten met een ecologische meerwaarde

Bij de keuze van de planten kiezen we graag voor planten die een bijdrage leveren aan de natuur. Bijvoorbeeld planten die een goede voedingsbron zijn voor vogels en insecten of die schuilgelegenheid bieden voor dieren. Deze (vaak inheemse) planten mixen we graag met  teeltvariëteiten met een ecologische meerwaarde. Met de juiste mix tussen deze twee zorgen we voor biodiversiteit en behoud jij een mooie, stevige border.

IMG_2401

Recycling van materialen

Het allerliefste werken we met gerecyclede materialen. Materialen die jij als klant al hebt liggen of materialen die wij voor jou opspeuren. Denk bijvoorbeeld aan een  oude partij gebakken klinkers, je oude plavuizen uit je gang of een oud hek wat ergens verstopt staat. Gebruik van tweedehands materialen zorgt voor een authentiek karakter van je tuin, is aantrekkelijk voor je portemonnee en bovenal spaart het het milieu. Wij roeien graag met de riemen die we hebben. Dit brengt ons tot creatieve ontwerpen.

Header muurtje

Klimaatbestendig

Het klimaat verandert. We krijgen steeds vaker te maken met extreme droogte of juist hevige hoosbuien. Wij houden hiermee rekening in ons ontwerp.

Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van halfverharding waarin water goed weg zakt, door regenwater zo veel mogelijk te integreren in de tuin en planten toe te passen die tegen droogte kunnen.

IMG_2420
912-9122292_smokey-emerald-black-and-white-heart-sketch

-